ODRŽANA 9. LIKOVNA RADIONICA "PESKI-ART 2021. ĐURĐEVAC"

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

    Tradicionalno, u subotu 09. listopada 2021. održana je 9.likovna radionica "Peski-Art 2021. Đurđevac" kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti, a naročito datum oslobađajuće presude za hrvatske generale u Haagu, a u čast rođenog Đurđevčana, heroja Domovinskog rata, generala Mladena Markača.

    Likovna radionica održana je u Đurđevcu u domu "Mladen Markač",a na njoj je i ove godine sudjelovalo pedesetak likovnih stvaratelja iz čak 10 županija kontinentalne Hrvatske, a nastalo je 50 likovnih djela koja će nakon opremanja i svečane izložbe „Podravina svojmu generalu“ biti darovana Gradu Glini kao jednoj od najvažnijih točki obrane suvereniteta RH u Domovinskom ratu te jednom od najvećih stradalnika kako u Domovinskom ratu, ali i u nedavnom potresu na Banovini.

      Likovna radionica održana je i ovaj put pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH, odnosno potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja RH g.Tome Medveda, te Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca.

      U ime pokrovitelja na otvorenju likovne radionice nazočili su te uputili svoje riječi u ime Koprivničko-križevačke županije, zamjenik župana g.Ratimir Ljubić, te u ime Grada Đurđevca potpredsjednik Gradskog vijeća g. Matija Bažulić.

      Na zavšetku i zatvaranju likovne radionice sudionicima se u ime pokrovitelja Ministarstva hrvatskih branitelja RH obratila izaslanica potpredsjenika Vlade RH i ministra Hrvatskih branitelja g. Tome Medveda, voditeljica Područnog ureda u Koprivnici g. Tatjana Mihaldinec istaknuvši opredjeljenje Ministrastva hrvatskih branitelja da podupire događaje kojima se obilježavaju značajne obljetnice kojima se potiću vrijednosti Domovinskog rata. U ime primatelja donacije Grada Gline zatvaranju likovne radionice nazočile su izaslanice gradonačelnika Grada Gline g. Ivana Jankovića g.Barbara Abramović i g.Lana Štajcar koja se u svom obraćanju zahvalila sudionicima koji su izradili prekrasne slike, ali i organizatorima što su izabrali upravo Grad Glinu za ovogodišnju donaciju likovnih radova. Osim posjete radionici organizatori su gošće iz Gline upoznali i sa znamenitostima Grada Đurđevca, Đurđevačkim pijescima, utvrdom Stari grad i Legendom o Picokima, devama i Hrvatskom Saharom, te ih upoznali sa osnovnim podacima o prije svega kulturnom životu, ali i gospodarskim, turističkim, društvenim i ostalim aktivnostima u Gradu.

    U sklopu likovne radionice „Peski-Art 2021. Đurđevac“ održana je i likovna radionica za djecu u sklopu projekta „Ruka podrške i prijateljastva“ na kojoj su sudjelovala djeca Udruge udomitelja za djecu „Osmijeh“.

    Organizator 9. likovne radionice je udruga "Peski-Art Đurđevac", a suorganizatori Turistička zajednica Grada Đurđevca, Mjesni odbor Peski-Đurđevac, Udruga Žena Peski, Udruga Matice umirovljenika Grada Đurđevca, Udruga udomitelja za djecu "Osmijeh" Đurđevac, Etno kuće obitelji Karlovčan i mnogi pojedinci angažirani dobrovoljnjim volonterskim radom u organizaciji radionice kojima organizatori svima najljepše zahvaljuju na njihovom predanom radu i doprinosu.


Podijeli ovu stranicu

VRH