POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

UDRUGA "PESKI-ART ĐURĐEVAC" NASTAVLJA S ODLIČNIM REZULTATIMA

LIKOVNI NATJEČAJ HRVATSKOG SABORA KULTURE - UDRUGA „PESKI-ART ĐURĐEVAC“ NASTAVLJA NIZ DOBRIH REZULTATA

 

Objavljeni su rezultati likovnog natječaja koji provodi Hrvatskog sabora kulture, krovna organizacija kulturnog amaterizma Hrvatske. Likovni natječaj ove godine proveden je po 36. put za likovne susrete i likovnu smotru koji su se trebali održati u Ogulinu, no zbog situacije sa epidemijom covid-19 biti će po prvi puta organizirani ONLINE.


Opširnije
UDRUZI "PESKI-ART ĐURĐEVAC" uručena "ZLATNA PLAKETA SVETI JURAJ"

URUČENA JAVNA PRIZNANJA GRADA ĐURĐEVCA - UDRUZI "PESKI-ART ĐURĐEVAC" ZLATNA PLAKETA "SVETI JURAJ"
U prekrasnom zdanju novoobnovljenog Doma kulture u Đurđevcu u srijedu 01. srpnja 2020. dodijeljena su Javna priznanja Grada Đurđevca. Naime, Grad Đurđevac svake godine povodom Dana Grada blagdana Svetog Jurja dodjeljuje javna priznanja zaslužnim građanima, udrugama ili poslovnim subjektima. Gradsko vijeće je na svojoj 27. sjednici jednoglasno donijelo odluku o dodjeli javnih priznanja koja se uručuju na svečanoj sjednici povodom Dana Grada. Pošto zbog epidemije bolesti covid-19 svečana sjednica za Dan grada nije održana Grad Đurđevac je upriličio svečanu dodjelu u novoobnovljenom Domu kulture 1. srpnja 2020.


Opširnije
ODRŽANA PRIREDBA "PEŠČANI SVOJEMU GRADU" OSMI PUT

"PEŠČANI SVOJEMU GRADU"

U nedjelju 21. lipnja 2020. ispred doma „Mladen Markač“ na Peskima u Đurđevcu održana priredba „Peščani svojemu gradu“ po osmi put.

Peščani ovu priredbu kulture, umjetnosti i zabave organiziraju svome Gradu povodom „Picokijade“ najveće turističke manifestacije ovoga dijela Republike Hrvatske. Počela je inicijativom Udruge cimbalista Hrvatske, a sada ju organiziraju Mjesni odbor Peski, Udruga „Peski-Art Đurđevac“, Udruga žena Peski, Udruga udomitelja za djecu „Osmijeh“ , Udruga umirovljenika Grada Đurđevca, a priredba se održava uz podršku, potporu i pokroviteljstvo Grada Đurđevca i Turističke zajednice Grada Đurđevca.


Opširnije
"PEŠČANI SVOJEMU GRADU"

U organizaciji Udruge „Peski-Art Đurđevac“ i Mjesnog odbora Peski-Đurđevac, a u sklopu programa „Picokijade 2020.“

dana 21.06.2020. (nedjelja) s početkom u 18,00 sati održati će se po osmi put priredba „Peščani svojemu Gradu“ te se pozivaju svi da posjete ovu tradicionalnu priredbu.Opširnije
LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU "OSMIJEH U BOJAMA"-ONLINE - PREZENTACIJSKA IZLOŽBA

    S namjerom aktivnog uključenja u obilježavanje Dana otvorenih vrata udruga (DOVU) koje Ured za udruge vlade Republike Hrvatske svake godine obilježava u mjesecu svibnju, udruga „Peski-Art Đurđevac“ u suradnji sa udrugom udomitelja za djecu „Osmijeh“ pokrenula je prije dvije godine provođenje likovne radionice za djecu vrtićkog i školskog uzrasta koja se održavala u Domu „Mladen Markač“ u Đurđevcu na Peskima. Svake godine naziv radionice je drugačiji no uvijek u sebi sadrži riječ „osmijeh“, a ove 2020. godine to je „Osmijeh u bojama“. Osmijeh je najljepši ukras ljudskog lica, naročito dječjeg, te nam je cilj promovirati pozitivan stav prema životu i dakako promovirati umjetnost i kulturu i djelatnosti kojima se bave udruge organizatori.

Opširnije
LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU "OSMIJEH U BOJAMA"-ONLINE - POZIV ZA PRIJAVE


Temeljem plana i programa rada Udruge objavljujemo

 

J   A V N I   P O Z I V

 

za sudjelovanje na likovnoj radionici za djecu

„OSMIJEH U BOJAMA“ - ONLINE


Opširnije
6. IZLOŽBA PISANICA "USKRSU USUSRET 2020."- ONLINE

6. IZLOŽBA PISANICA "USKRSU USUSRET 2020."

ZA PREGLED NA YOUTUBE "KLIKNITE" NA:

https://www.youtube.com/watch?v=ngQJCqzEWko


Opširnije
UDRUZI "PESKI-ART ĐURĐEVAC" JAVNO PRIZNANJE GRADA "ZLATNA PLAKETA SVETI JURAJ"

UDRUZI "PESKI-ART ĐURĐEVAC" JAVNO PRIZNANJE GRADA ĐURĐEVCA "ZLATNA PLAKETA SVETI JURAJ"

Na temelju prijedloga Odbora za dodjelu javnih priznanja nakon razmatranja svih pristiglih prijedloga, a uvažavajući razloge predlaganja kandidata, Gradsko vijeće Grada Đurđevca izglasalo je dobitnike Javnih priznanja Grada Đurđevca- Nagrade za životno djelo, Zlatne plakete Sveti Juraj te Povelje Grada Đurđevca!

 

Opširnije
ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE „PESKI-ART ĐURĐEVAC“

U srijedu 11. Ožujka 2020. u prostoru društvenog doma „Mladen Markač“ u Đurđevcu na Peskima održana redovna  godišnja skupština udruge „Peski-Art Đurđevac“.


Opširnije
"LIRIZAM I IMAGINACIJA"- OTVORENA IZLOŽBA SLIKA MARIJE STIPAN

U Muzeju Grada Đurđevca je u petak, 6. ožujka 2020., otvorena samostalna izložba slika molvarske umjetnice s koprivničkom adresom, Marije Stipan pod nazivom Lirizam i imaginacija.


Opširnije
VRH