POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

U LUDBREGU IZLOŽBA RADOVA UDRUGE "PESKI-ART" - "TRAGOM KRIŽA- VRELO NADAHNUĆA"

U LUDBREGU OTVORENA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA "TRAGOM KRIŽA-VRELO NADAHNUĆA"- ČLANOVA UDRUGE "PESKI-ART ĐURĐEVAC"

 

U petak 02. rujna 2022. u dvorani Centra za kulturu i informiranje "Dragutin Novak" u Ludbregu otvorena je izložba likovnih radova članova udruge "Peski-Art Đurđevac".


Opširnije
ČLANOVI "PESKI-ARTA" NA LIKOVNIM KOLONIJAMA U PETRINJI I LETENYU

LIKOVNE KOLONIJE U PETRINJI I LETENYU
Ovaj vikend u petak 19.08. i subotu 20.08. članovi udruge „Peski-Art Đurđevac“ sudjelovali su na tradicionalnim likovnim kolonijama i to u Letenyu u Republici Mađarskoj i u Petrinji.

Opširnije
LIKOVNOM KOLONIJOM OBILJEŽILI DAN POBJEDE

LIKOVNOM KOLONIJOM NA DRAVI OBILJEŽILI DAN POBJEDE, DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA
Udruga "Peski-Art Đurđevac" i Etno kuće obitelji Karlovčan drugu godinu za redom organizirali su obilježavanje Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i to na jedinstven i poseban način, kulturnim događajem, likovnom kolonijom krstareći rijekom Dravom.

Opširnije
ODABRANI RADOVI ZA 38. LIKOVNE SUSRETE HSK -PESKI-ART MEĐU NAJUSPJEŠNIJIMA

ODABRANI LIKOVNI RADOVI ZA 38. SUSRETE LIKOVNIH STVARATELJA HRVATSKOG SABORA KULTURE - PESKI-ART I OVAJ PUT MEĐU NAJUSPJEŠNIJIMA

Hrvatski Sabor Kulture, krovna organizacija kulturnog amaterizma u Rpublici Hrvatskoj tradicionalno provodi likovni natječaj za Susrete likovnih stvaratelja koji će se ove godine održati u Zaboku po 38. put.
Na ovom natječaju isto tako već tradicionalno Udruga „Peski-Art Đurđevac“ je među najuspješnijim likovnim udrugama u Republici Hrvatskoj

Opširnije
U ĐURĐEVCU ODRŽANA 10. JUBILARNA MANIFESTACIJA "PEŠČANI SVOJEMU GRADU"

U nedjelju 19.lipnja 2022. u Đurđevcu na Peskima održana je jubilarna deseta priredba „Peščani svojemu Gradu“. Priredba je to kulture, umjetnosti i zabave koju stanovnici i udruge vezane uz kvart Peski organiziraju svome Gradu povodom „Picokijade“ , a 2022. godine već po jubilarni deseti put, čime Kvart Peski i njegovi stanovnici nastoje kontinuirano svojim različitim aktivnostima doprinositi ljepšem i ugodnijem životu u svome gradu, te doprinositi njegovom ugledu i promociji.

Opširnije
UDRUGA "PESKI-ART ĐURĐEVAC URUČILA LIKOVNE RADOVE GRADU GLINI

U ponedjeljak 06. lipnja 2022. upriličena je svečanost predaje likovnih radova nastalih na likovnoj radionici „Peski-Art 2021. Đurđevac“ Gradu Glini. Projekt likovne radionice provodi se u sklopu manifestacije „Podravina svojemu generalu“ kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti, naročito dan donošenja oslobađajuće presude na međunarodnom sudu u Haagu za hrvatske generale Mladena Markača i Antu Gotovinu 16. studenoga 2012. Godine, a koja se održava u čast rođenog Đurđevčana, heroja Domovinskoga rata generala Mladena Markača.


Opširnije
U ĐURĐEVCU ODRŽANA 8. IZLOŽBA PISANICA "USKRSU USUSRET 2022."

ODRŽANA 8. IZLOŽBA PISANICA "USKRSU USUSRET 2022."
U Domu kulture u Đurđevcu 18. travnja 2022. u organizaciji udruge "Peski-Art Đurđevac" održana je tradicionalna 8. Izložba pisanica "Uskrsu ususret 2022.". Na izložbi uživo sudjelovalo je 35 izlagača, udruga, obrazovnih ustanova, kreativnih pojedinaca iz 7 županija sjeverozapadne Hrvatske.


Opširnije
ODRŽANA REDOVNA I IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE "PESKI-ART ĐURĐEVAC"

ODRŽANA REDOVNA I IZBORNA SKUPŠTINA UDRUGE "PESKI - ART ĐURĐEVAC"

 

U petak 04. ožujka 2022. u domu "Mladen Markač" na Peskima u Đurđevcu održana je redovna godišnja i izborna skupština udruge "Peski-Art Đurđevac".

Osim brojnih članova udruge skupštini su prisustvovali i gradonačelnik Grada Đurđevca g.Hrvoje Janči, u ime Mjesnog odbora Peski g.Mirjana Mišulin, koja je i predsjednica Udruge žena Grada Đurđevca, predsjednik Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca g. Tomo Jozek, u ime prijateljske Kulturne udruge "Sveti Martin" iz Dubrave predsjednik Dražen Milenković koji je i član "Peski-Arta" te dopredsjednik iste udruge g.Damir Glad te predstavnici sponzora i prijatelji udruge.


Opširnije
P.PETROVIĆ I Z. ŠABARIĆ DOBITNICI ŽUPANIJSKIH JAVNIH PRIZNANJA

MEĐU DOBITNICIMA JAVNIH PRIZNANJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE I ČLANOVI UDRUGE "PESKI-ART ĐURĐEVAC" PETAR PETROVIĆ I ZDRAVKO ŠABARIĆ
Na 5. sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije održanoj 15.veljače 2022. između ostalih, donesena je i odluka o Javnim priznanjima Koprivničko-križevačke županije.


Opširnije
U ĐURĐEVCU OTVORENA 7.IZLOŽBA BOŽIĆNIH JASLICA "BOŽIĆU USUSRET 2021."

OTVORENA 7. IZLOŽBA BOŽIĆNIH JASLICA "BOŽIĆU USUSRET 2021."-NAJVIŠE SUDIONIKA DOSAD

U suorganizaciji udruge „Peski-Art Đurđevac“, Muzeja Grada Đurđevca i Turističke zajednice Grada Đurđevca u subotu 18. prosinca 2021. u Muzeju Grada Đurđevca otvorena je sedma izložba božićnih jaslica „Božiću ususret 2021.“.


Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH