POSTOVI (Novosti | Najave | Blog)

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

POZNATI REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA HSK- "PESKI-ART" I OVE GODINE USPJEŠNA

UDRUGA "PESKI-ART" I OVE GODINE USPJEŠNA NA LIKOVNOM NATJEČAJU HRVATSKOG SABORA KULTURE

 

Hrvatski Sabor Kulture kao krovna organizacija kulturnog amaterizma provodi godišnje smotre kulturno-umjetničkog stvaralaštva, te je i ove godine provela likovni natječaj na koji je prijavljeno 312 likovnih radova likovnih udruga i samostalnih autora.

Opširnije
LIKOVNI RADOVI OVE GODINE U VETERANSKI CENTAR PODRUŽNICU SINJ

LIKOVNI RADOVI OVE GODINE U VETERANSKI CENTAR PODRUŽNICU SINJ
Udruga "Peski-Art Đurđevac" i ove 2023. godine nastavlja s organizacijom likovne radionice i manifestacije "Podravina svojemu generalu", a u čast generala Mladena Markača i obilježavanja obljetnice oslobađajuće presude u Haagu kao važnog nadnevka u novijoj hrvatskoj povijesti.

Opširnije
ČLANOVI UDRUGE "PESKI-ART ĐURĐEVAC" NA LIKOVNOJ KOLONIJI U SINJU

ČLANOVI UDRUGE „PESKI-ART ĐURĐEVAC“ NA LIKOVNOJ KOLONIJI U VETERANSKOM CENTRU U SINJU

Od 07.-09. srpnja 2023. u Sinju u Veteranskom centru Podružnici Sinj u organizaciji HVIDRA-e Petrinja i pod pokroviteljstvom Ministarstava hrvatskih branitelja održana je likovna kolonija na kojoj su sudjelovali i članovi udruge "Peski-Art Đurđevac".


Opširnije
11. PRIREDBA "PEŠČANI SVOJEMU GRADU"

PO 11. PUT ODRŽANA PRIREDBA „PEŠČANI SVOJEMU GRADU“

U nedjelju 18.lipnja 2023. u Đurđevcu na Peskima po jedanaesti put održana je priredba „Peščani svojemu Gradu“. Priredba je to kulture, umjetnosti i zabave koju stanovnici i prijatelji đurđevačkog Kvarta Peski organiziraju svome Gradu povodom „Picokijade“ najveće turističke manifestacije ovoga dijela Republike Hrvatske.


Opširnije
PREDANI LIKOVNI RADOVI U VETERANSKI CENTAR PODRUŽNICU ŠIBENIK

PREDANI LIKOVNI RADOVI U VETERANSKI CENTAR PODRUŽNICU ŠIBENIK

U petak 02.lipnja 2023. u Šibeniku u Veteranskom centru Podružnici Šibenik predani su likovni radovi nastali na 10. likovnoj radionici „Peski-Art 2022. Đurđevac“ u sklopu projekta „Podravina svojemu generalu“ koji udruga „Peski-Art Đurđevac“ provodi u čast rođena Đurđevčana, heroja Domovinskog rata generala Mladena Markača.


Opširnije
KREATIVNIM DRUŽENJEM OBILJEŽILI OBLJETNICU "BLJESKA" I MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA

KREATIVNIM DRUŽENJEM OBILJEŽENA OBLJETNICA AKCIJE "BLJESAK" I MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA
Na poziv prijatelja udruge "Peski-Art Đurđevac" u Ferdinandovcu u predjelu Bakovci na imanju obitelji Molvarec, koje se priprema za uključivanje u turističku ponudu Podravine, održano je kreativno druženje kojim je obilježena obljetnica VRO "Bljesak" i Međunarodni praznik rada 1. svibnja.

Opširnije
LIKOVNA KOLONIJA U SVETOM ĐURĐU

LIKOVNA KOLONIJA U SVETOM ĐURĐU

U Svetom Đurđu u Varaždinskoj županiji u subotu 22.04.2023. povodom blagdana Svetog Jurja mč. i zaštitnika župe i Dana općine održana je likovna kolonija na kojoj su sudjelovali mnogi likovni stvaratelji iz Republike Hrvatske te iz Republike Mađarske i Republike Slovenije.

Opširnije
NA SVEČANOJ SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA ĐURĐEVCA URUČENA JAVNA PRIZNANJA

NA SVEČANOJ SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA GRADA ĐURĐEVCA URUČENA JAVNA PRIZNANJA
U đurđevačkom Domu kulture povodom blagdana sv.Jurja mč. i Dana Grada Đurđevca održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca na kojoj su uručena i Javna priznanja Grada Đurđevca zaslužnim organizacijama i pojedincima.

Opširnije
"TRADICIJA NAŠIH STARIH"-MANIFESTACIJA UZ DAN KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

"TRADICIJA NAŠIH STARIH"-MANIFESTACIJA UZ DAN KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U subotu 15.04.2023. povodom Dana Koprivničko-križevačke županije i 30. godišnjice njena osnutka u Koprivnici se održala manifestacija "Tradicija naših starih".

Opširnije
ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA SKUPŠTINE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE KOPRIVNIČKE-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE POVODOM 13. TRAVNJA-DANA ŽUPANIJE
U koprivničkoj dvorani „Domoljub“ 13.travnja održana je svečana sjednica Skupštine Koprivničko-križevačke županije povodom Dana županije i 30 godina njena ustrojstva.

Opširnije

Podijeli ovu stranicu

VRH