UDRUZI "PESKI-ART ĐURĐEVAC" JAVNO PRIZNANJE GRADA "ZLATNA PLAKETA SVETI JURAJ"

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

UDRUZI "PESKI-ART ĐURĐEVAC" JAVNO PRIZNANJE GRADA ĐURĐEVCA "ZLATNA PLAKETA SVETI JURAJ"

Na temelju prijedloga Odbora za dodjelu javnih priznanja nakon razmatranja svih pristiglih prijedloga, a uvažavajući razloge predlaganja kandidata, Gradsko vijeće Grada Đurđevca izglasalo je dobitnike Javnih priznanja Grada Đurđevca- Nagrade za životno djelo, Zlatne plakete Sveti Juraj te Povelje Grada Đurđevca!

 

Javno priznanje "Zlatna plaketa Sveti Juraj" između ostalih dodijeljena je i udruzi "Peski-Art Đurđevac" sa obrazloženjem:

- Udruzi „Peski-Art Đurđevac“ za dosadašnje aktivnosti, ostvarene rezultate i organiziranje niza kulturnih projekata, čime je postala nezaobilazni čimbenik kulturnog života Grada Đurđevca, Udruzi „Peski-Art Đurđevac“.

Udruga „Peski-Art Đurđevac“ osnovan je na inicijativu nekolicine kulturnih amatera, entuzijasta, umjetnika vođenih idejom i željom očuvanja vrijednosti i tekovina Domovinskog rata i doprinosa svojeg sugrađanina, heroja Domovinskog rata, generala Mladena Markača hrvatskoj slobodi i širenju istine o karakteru i legitimitetu Domovinskog rata i oslobodilačkih vojno-redarstvenih operacija te organiziranja likovne radionice „Peski-Art Đurđevac“ upravo u čast generala Mladena Markača, počasnog građanina Grada Đurđevca, a kako bi doprinosili kulturnom identitetu Grada Đurđevca, Podravine i svojih sugrađana.

Osnivačka skupština održana je 22. kolovoza 2014. godine te je Udruga prošle godine obilježila pet godina uspješnog rada. Udruga okuplja sve relevantne likovne umjetnike Grada Đurđevca i đurđevačke Podravine, a trenutno broji 44 člana.

Udruga sudjeluje na manifestacijama i izložbama diljem Hrvatske i inozemstva, a naročite rezultate postigla je 2018. godine kada je na 34. likovnim susretima Hrvatskog sabora kulture u Slavonskom Brodu proglašena najuspješnijom udrugom u Hrvatskoj. Slijedom ovog uspjeha, Udruga je sudjelovala na manifestaciji „Razglednica 8“ koju Hrvatski sabor kulture priređuje u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ na kojoj se predstavljaju najuspješnije udruge prethodne godine.

Udruga je organizirala niz značajnih izložbi u Zagrebu, Svetom Ivanu Žabno, Koprivnici i veliku izložbu povodom Dana Grada Đurđevca 2019. godine. Udruga sudjeluje na manifestacijama i priredbama koje organizira Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca te osmišljava i provodi vlastite projekte i manifestacije poput Likovne radionice sa svečanom izložbom „Podravina svojemu generalu“, izložba pisanica „Uskrsu ususret“, izložbe božićnih jaslica „Božiću ususret“ te manifestacije „Peščani svojemu Gradu“. Udruga je sudjelovala na niz izložbi, likovnih kolonija i radionica, najčešće humanitarnog karaktera širom Hrvatske i inozemstva

Zlatnu plaketu dobili su još udomiteljica djece Nedeljka Bocak i trgovačko društvo Bauwerk Boen.

Nagradu za životno djelo dobio je poznati đurđevački umjetnički fotograf Željko Car, a Povelje Grada Đurđevca dobili su Ekipa vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac - Danijel Barberić, Željko Zalar i Hrvoju Ređepu, Luka Rogoz - učenik Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Članovi KUD-a „Petar Preradović“ Đurđevac – Lucija Lenardić i Dorian Rupčić te Ljubica Babec iz Čepelovca.


Ovim putem udruga zahvaljuje Gradskom vijeću Grada Đurđevca i svim vijećnicima, Odboru za Javna priznanja Grada Đurđevca, Mjesnom odboru Peski na nominaciji za spomenuto priznanje te svima koji nas podržavaju i prate naš rad, kao i svim članovima naše Udruge i svim udrugama, ustanovama i pojedincima s kojima naša udruga surađuje, te svim našim pokroviteljima, donatorima i sponzorima. To je i njihovo priznanje jer bez svih njih naše projekte ne bi bilo moguće uspješno provoditi.
Čestitke i svima ostalim dobitnicima Javnih priznanja. Iznimna nam je čast naći se u ovako probranom društvu uspješnih pojedinaca i pravnih osoba.


VRH