PESKI-ART NA 37. SUSRETIMA LIKOVNIH STVARATELJA U OTOČCU

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

    U organizaciji Hrvatskog Sabora Kulture(HSK), krovne organizacije kulturnog amaterizma Hrvatske, u subotu 23. Listopada 2021. u Gradu Otočcu u Lićko-senjskoj županiji održani su 37. Susreti likovnih stvaratelja Hrvatske. Susreti likovnih stvaratelja smotra je likovnog stvaralaštva, a rezultat je likovnog natječaja koje provodi HSK. Ove, 2021. Na natječaj se prijavilo 31 likovna udruga iz cijele Hrvatske, a od 313 pristiglih radova za izlaganje na susretima odabrano je bilo ukupno 92 lkovna rada.

    Udruga „Peski-Art Đurđevac“ je i ove godine bila među uspješnijima sa pet odabranih likovnih radova i još dvoje članova koji su se prijavili preko drugih udruga. Među odabranim radovima bili su radovi Marijana Štimca, koji je dobio i pohvalnicu za svoj rad, sliku, ulje na platnu „Posvećeno majstoru uraru“, zatim rad Željka Bečaja, „U znaku prolaznosti, rad Ivane Hadžija,“Život“, rad Đure Zvonara, „Vapaj za nestanak korone“ i rad Franje Mihočke, „Povratak u suton“, a tu su još i radovi Sanje Benko, „Posljednji ples“ i rad Mirka Horvata, „Podravska idila“.

    Susreti likovnih stvaratelja održani su u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac, a uz pozdravne govore tajnika HSK g. dr.sc. Dražena Jelavića, ravnateljice GPOU-a Otočac g. Nade Avsec, stručne suradnice HSK-a g.Martine Brumen, likovne susrete otvorio je gradonačelnik Grada Otočca g.Goran Bukovac. Obrazloženje odabira dali su članovi prosudbenog povjerenstva g. Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i prof. Zoran Homen, viši kustos i slikar, a oni su izvršili i dodjelu nagrada i priznanja nagrađenima i odabranim sudionicima 37. Susreta likovnih stvaratelja.

    Na likovne susrete u Otočac za članove udruga s područja Koprivničko-križevačke županije prijevoz je organizirala Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a sa sudionicima susreta putovala i je i predsjednica Zajednice KUU g.Nada Šešić, inače i zamjenica predsjednika Skupštine Hrvatskog Sabora Kulture.

    Uz ugodnu vožnju za koju je bio zadužen „Podravina express tours“, članovi udruga s područja Koprivničko-križevačke županije proveli su ugodan dan u druženju i upoznavanju te dostojno predstavili svoje udruge, gradove, županiju odnosno Podravinu i Prigorje.


Podijeli ovu stranicu

VRH