ODRŽANA LIKOVNA KOLONIJA „SVETA ANA 2021.“

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

U malom pitoreksnom đurđevačkom prigradskom naselju Svetoj Ani u subotu 24. lipnja 2021. održani su Dani Svete Ane.

U sklopu dana Svete Ane održana je i likovna kolonija "SVETA ANA 2021." na kojoj su sudjelovali članovi udruge "Peski-Art Đurđevac". Sudjelovalo je 13 članova udruge koji su domaćinima izradili 13  likovnih radova koji će ukrašavati društvene prostorije MO Sveta Ana. Sudjelovali su su: Verica Babec, Mirko Horvat, Mirko Markešić, Nadica Markov, Vesna Martinjak, Dražen Milenković, Petar Petrović, Ivan Rođak, Marija Stipan, Zdravko Šabarić, Đuro Škurdija, Pero Topljak i Franjo Mihočka.

Likovna kolonija održana je kod vodenice u prekrasnom ambijentu hladovine oraha i uz šum kolotura vodenice u kojoj se melje fino kukuruzno brašno od kojeg žene udruge žena "Svetojanke" spremaju fini domaći specijalitet-kukuruznu zlevanku.

Sudionike likovne kolonije pozdravili su domaćini, predsjednik Mjesnog odbora Sveta Ana g. Veljko Miletić koji je koloniju i otvorio, te predsjednica udruge žena "Svetojanke" g. Natalija Miletić.

Likovnu koloniju posjetili su gradonačelnik Grada Đurđevca g. Hrvoje Janči, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca g. Matija Bažulić, direktor TZ Grada Đurđevca g. Mario Fuček, pomoćnica direktora ureda TZ Koprivničko-križevačke županije g.Kristina Sočev , te brojni mještani i njihovi gosti koji su došli na Dane Svete Ane.

Na Danima Svete Ane predstavila se svojim kreativnim radovima na štandu i članica udruge "Peski-Art Đurđevac", Zorica Vidaković.

U sklopu Dana Svete Ane održan je i Dan zlevanke, biciklijada od središta Đurđevca do Svete Ane, te promocija pjesme o Svetoj Ani "Selo moje malo" autora Đure Zidara Zitka kojem su domaćini u znak zahvale i sjećanja poklonili likovni rad "Vodenica" predsjednika udruge "Peski-Art Đurđevac" Franje Mihočke.

Domaćini su za sve posjetitelje priredili zakusku i osvježenje, te čuvenu svetojansku zlevanku u neograničenim količinama, a za dobro raspoloženje brinuo se Franjo Barić u pratnji svog glazbenog sastava.


Podijeli ovu stranicu

VRH