IZLOŽBE - PERE TOPLJAKA U KRIŽEVCIMA, SNJEŽANE BOŽIĆ U KOPRIVNICI

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

OTVORENE IZLOŽBE ČLANOVA UDRUGE "PESKI-ART ĐURĐEVAC"- PERE TOPLJAKA U KRIŽEVCIMA, SNJEŽANE BOŽIĆ U KOPRIVNICI
U Muzeju Grada Križevaca u četvrtak 30.03.2023. otvorena je izložba likovnih radova istaknutog člana udruge "Peski-Art Đurđevac" Pere Topljaka Petrine, dok je u petak 31.03.2023. u Galeriji "Stepinac" u Koprivnici u Pastoralnom centru župe Blaženog Alojzija Stepinca otvorena izložba likovnih radova i autohtonih pisanica članice udruge Snježane Božić.

Pero Topljak izlaže zajedno sa slikaricom Đurđicom Balog iz Križevaca, a izložba je nazvana "Ženska i uška perspektiva u naivnom slikarstvu. Predgovor izložbi napisala je ravnateljica Muzeja grada Križevaca g.Tea Hatadi, nadahnuto je o izložbi govorio prof.Zoran Homen, a izložbu je otvorio župan Koprivničko-križevačke županije g. Darko Koren.
Snježana Božić izlaže likovne radove i autohtone pisanice rađene izvornom slovačkom tehnikom, a izložba je nazvana "Ljepota duhovnog i tvarnog". Osvrt na slikarstvo Snježane Božić u predgovoru je napisao prof. Stanko Špoljarić, a o izložbi su govorili domaćin župnik Župe bl. Alojzija Stepinca vlč. Davor Šumandl i organizator izložbe Krešimir Blažek.

Podijeli ovu stranicu

VRH