9. Likovna radionica "PESKI-ART 2021. ĐURĐEVAC"

Udruga PESKI-ART ĐURĐEVAC

Tradicionalno, po deveti put i ove godine održati će se likovna radionica "Peski-Art Đurđevac" kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti, a održava se u čast oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu i generala Mladena Markača, rođenog Đurđevčana i Peščana.
Likovna radionica odvija se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH i potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja RH g. Tome Medveda, te uz supokroviteljstvo Grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije.
Na likovnoj koloniji i ove godine očekuje se veliki odaziv pozvanih likovnih stvaratelja (oko pedesetak) iz čak 10 hrvatskih županija, a nastali likovni radovi biti će darovani Gradu Glini kao jednoj od najvažnijih točki obrane i stradanja u Domovinskom ratu, ali i nedavnom potresu na Banovini.
U sklopu radionice, a u suradnji sa udrugom udomitelja za djecu "Osmijeh" iz Đurđevca u sklopu projekta "Ruka podrške i prijateljstva" održati će se i radionica za djecu predškolske i školske dobi.
Organizator radionice je udruga "Peski-Art Đurđevac" uz suorganizaciju Turističke zajednice Grada Đurđevca, Mjesnog odbora Peski-Đurđevac, Udruge udomitelja za djecu "Osmijeh" Đurđevac, Udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca, Udruge žena Peski, Etno kuća obitelji Karlovčan te brojnih pojedinaca.

Podijeli ovu stranicu

VRH